Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Fête de la musique 2015 : KLOOT PER W (Godfather of Belgian Underground) @ Rock Classic - 19/06/2015 - 21h00 - Entrée gratuite !

KLOOT PER W - http://www.klootperw.com/

Dr Kloot Per W is de nom de plume van Claude Perwez (Watermaal-Bosvoorde, 1955) een veelzijdig doch onorthodox artiest die zich zowel graag van zijn muzikale als van zijn grafische kant laat zien.
In de jaren '70, '80 en '90 maakte hij deel uit van zeer succesvolle Belgische rockgroepen zoals The Misters, The Employees, Polyphonic Size, De Kreuners en de Lama's. Nu toert hij al een tiental jaren met The Belpop Bastards. Tekenen en schilderen zaten er al sinds z'n kleutertijd in. Dr K studeerde animatiefilm aan het R.I.T.C.S., ontwierp hoezen voor verschillende rockbands en omslagen voor literaire werken, hij tekende strips voor het rockblad Rif Raf en maakte de filmmuziek voor verschillende kort–, langspeel-, bedrijfs- en reclamefilms. In 1986 exposeerde hij voor de eerste keer zeer succesvol en sindsdien stelt hij een paar keer per jaar zijn werken tentoon in binnen- en buitenland.
Zijn werken waren aanvankelijk nogal erotisch en geweldadig van aard, pastelkrijt bespoten met haarlak om zo de kleuren levendig te maken en een olieverfaspect te verkrijgen. Sinds 2003 schildert hij met acryl op doek ondermeer 'Rock Icons' en Ronde vrouwen. Met zijn Velvet Underground tribute was hij zelfs in het S.M.A.K. in Gent te zien. Hij verbond zich met de Stuckistische kunststroming en nam onder deze 'moniker' deel aan verschillende buitenlandse groepstentoonstellingen.
Het stuckisme (van het Engels 'to be stuck', blijven hangen in het figuratieve, is een internationale D.I.Y. beweging die zich afzet tegen de 'corporate' conceptuele yuppiekunst en een kleinschaliger, ambachtelijker, punkier en individualistischere kunst propageert. Zijn werk is steeds nogal humoristisch en ironisch met sporen van surrealisme en pop art, het lijken wel uitvergrote stripplaten. Om meer te weten te komen over deze boeiende artiest in hart en nieren is een klein surfje naar volgende sites absoluut niet overbodig:

RawDog (F) - http://raw-dog.bandcamp.com/

« Un Gars, une Fille. Lui (Mike) à la guitare, Elle (Drey) à la batterie. On connaît la chanson. Mais chez RawDog, pas d’influence bluesy tendance « Led Zep » au programme... Plutôt de la Pop Song à gros son, façon Weezer. Des ritournelles catchy à sif ler sous la douche, servis sur lit de guitares gonflées à la Nandrolone. » (I.Z.)

Formé en mai 2012, RawDog a rapidement enregistré un premier EP quatre titres (deux morceaux électriques et deux morceaux en acoustiques, cajon/guitare). Après deux ans d'existence et une soixantaine de concerts à Paris et en province, le duo dont le style s’apparente à de la “grunge-pop à tendance garage” sort fin 2014 un premier album, intitulé “Blurred”, totalement autoproduit et financé en partie par un crowdfunding(objectif de 2500 euros atteint).

Sites web : http://rawdog-band.tumblr.com/

Facebook : http://facebook.com/wearerawdog

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :